WINTERKAMPIOEN met overwicht

De jongens van U14-1 speelden 17 december hun laatste wedstrijd voor de winter en zijn overtuigend WINTERKAMPIOEN geworden. Voor aanvang van de wedstrijd konden ze al niet meer verliezen, aangezien Almere die tweede staat niet meer speelde dit weekend. En in deze laatste wedstrijd tegen Redstars was het een walk-over waar nog lang over nagepraat zal worden.

Met een score van 17-130 is de eerste helft van het seizoen gewonnen met 16 punten uit 8 wedstrijden en een doelsaldo van 433, bijna 200 punten meer dan de nummer 2. De conclusie is dat de achterdeur goed dicht gehouden is en daar moet je echt trots op zijn. De verdediging staat dus als een huis en dat is volgens ons de basis van goed basketbal. Full-court defensie en een sterke man achterin die steeds beter verdedigd zonder fouten, maken echt het verschil in dit jonge team. Met 5 spelers uit het vorige seizoen en 11 nieuwe jongens zou je kunnen zeggen dat de trainingen hun vruchten afwerpen.

Er staat een team op de vloer met spelers die bereid zijn voor elkaar door het vuur te gaan. In de aanval wordt er goed gespeeld en regelmatig komen de guards vrij voor en onder de basket en scoren ze, drietjes worden op de training geoefend en in de wedstrijden gewoon gescoord, het overspelen in de aanval kan altijd beter en vooral sneller daar zal aan gewerkt worden in de tweede helft van het seizoen. Conditioneel worden de wedstrijden gewonnen want veel punten worden aan het einde van wedstrijd nog gescoord. Als deze jongens elkaar echt gaan zien op het veld zijn ze niet te verslaan en zullen er in de tweede helft van het seizoen weer van die monsterscores worden neergezet.

We wensen ze dan ook veel succes in de tweede helft van het seizoen.

Recente berichten