Hoe werkt het tafelen?

Bij iedere thuiswedstrijd dient een ‘tafel’ aanwezig te zijn. Deze tafel is verantwoordelijk voor het bijhouden van de tijd, score én – wanneer van toepassing – de 24-secondenklok. Zonder tafel kan een wedstrijd niet gespeeld worden. Zorg dan ook dat je deze taak zo secuur mogelijk vervult.

Als je aan de beurt bent om te tafelen, hoor je dat van je coach of teammanager. Belangrijker is om zelf het tafelschema in de gaten te houden. Het is joúw verantwoordelijkheid om te zorgen dat je weet wanneer je een taak hebt. Het is zeer vervelend als bij een wedstrijd niet alle juryleden aanwezig zijn. Als je een keer niet kunt, zorg je voor een vervanger. Als je niet verschijnt én geen vervanger hebt geregeld, mag je niet meedoen met de volgende wedstrijd van je eigen team.

We kennen drie tafelaarstaken:

De scorer:
Verantwoordelijk voor het invullen van het wedstrijdsheet. Dat gaat vanaf het seizoen 2017-2018 digitaal, middels het mobiele digitale wedstrijdformulier (mDWF). Handleidingen zijn na de cursus op 9 september (15.00 uur en 17.00 uur in de kantine van De Waterlelie, verplicht vanaf de U14) beschikbaar.

De timer:
Verantwoordelijk voor het bijhouden van de speeltijd.

De 24-seconden operator:
Verantwoordelijk voor het juist bedienen van de 24-secondenklok.

*Alleen van toepassing op landelijk niveau!

Kijk bij wedstrijdtaken wanneer je aan de beurt bent.

Wedstrijdformulier