New Stars Lions en de Appelflappers winnen Oliebollentoernooi

Oliebollen eten en lekker basketballen. Het is donderdag dé ideale manier om het kalenderjaar 2016 op een leuke en sportieve manier af te sluiten. Meer dan honderd enthousiaste basketballers en supporters genieten van het BC New Stars Oliebollentoernooi 2016. De winnaars? De New Stars Lions en de Appelflappers!

Lions. Het woord zelf zegt het eigenlijk al: voor deze mannen kun je maar beter opletten. Dat bleek ook wel, want coach Tony en zijn jonge ploeggenoten rennen als leeuwen door de sporthal. Ze winnen van elke tegenstander en maken in hun mooie BC New Stars-shirt punt na punt. Super trots zijn ze dan ook dat ze na afloop een beker krijgen als winnaar van Poule A.

Dat is een sterke groep, want nog veel meer basketballers doen mee aan het toernooi. Wat is het spannend tegen Team Dekker. Het wordt 26-12. Ook Team Bastiaan, Team Alexander, De Olieballers en Team Flight zijn ingedeeld in deze poule. Veel vaders, moeders, andere familieleden en vrienden gooien een balletje. Tussendoor snoepen de jongens en meisjes van de oliebollen, die de Activiteitencommissie van de club heeft geregeld.

Aan de andere kant van de sporthal hangen de baskets ietsje hoger. In Poule B maken Team Esmée, Team Martijn, Team Jerome, De Appelflappers en de Golden Scissors – met daarin onder meer de familie Van der Schaar – uit wie het beste is. Lange tijd is het spannend, maar de Appelflappers maken het meeste punten. Wel handig natuurlijk dat ze bijna allemaal zo lang zijn…

Als de klok half zes slaat, is het toernooi voorbij. Erg jammer, want de New Stars Lions hadden nog wel een wedstrijd willen spelen. En ze zijn niet de enige. Niet getreurd, volgend jaar mogen ze proberen hun titel te verdedigen. Eerst is het tijd voor vakantie. Tot 14 januari. Dan is bij BC New Stars de nieuwjaarsborrel. Dat 2017 maar net zo’n mooi jaar mag worden als 2016, met vele sportieve hoogtepunten!

Recente berichten