Winst door teamgeest

Met de komst van de nieuwe trainer bij U12 is er veel veranderd. Het team bestaat ondertussen uit 12 spelers, er is hard gewerkt aan de conditie van de jongens, ze zijn/ worden “gedrild” in techniek en spelinzicht en de mooiste opmerking in de afgelopen weken training was; ”Als je zelf scoort ben je goed en als je een ander teamlid laat scoren dan ben je twee keer zo goed!”

En die teamgeest zag je terug in de wedstrijd. De Bleu Arrows uit Driebergen begonnen fanatiek aan de eerste secondes van de wedstrijd en met een snelle steal scoorden zij de eerste 2 punten. De rest van het kwart zijn ze door het samenspel van Newstars niet meer aan scoren toegekomen. In het tweede kwart bleef de voorsprong wel gehandhaafd maar ging het met het samenspel wat minder goed. Dribbelen met het hoofd naar beneden en ongecontroleerde passes maakten dat de Bleu Arrows goed terug konden komen. Vanaf het derde kwart ging het gelukkig weer wat beter maar het was erg lastig om de nummer 10 en 11 van af te stoppen. Zij scoorden gemakkelijk vanuit verschillende posities. Met een aantal fouten in de verdediging en een moeizaam vierde kwart sloot Newstars de eerst helft met een punt achterstand af.

Tijdens de pauze is er waarschijnlijk gesproken over verdedigen en rust houden bij de aanval. En dat heeft geholpen, want vanaf het begin van de tweede helft ging het echt beter en konden de jongens een voorsprong opbouwen. Deze is niet meer uit handen gegeven. Met een overwinning het seizoen openen is natuurlijk top maar om de jongens te zien samenspelen en vooral plezier te zien hebben was echt heel fijn. Met de komst van de nieuwe trainer is er echt veel veranderd bij U12!

Recente berichten