Jongens U16-1 – Crackerjacks

Zaterdag 19 september was het zo ver: Ju16-1 kreeg Crackerjacks op bezoek. Na een makkelijke overwinning op Woodpeckers Houten was het nu tijd voor het echte werk.

Na 2 minuten werden de eerste punten op het bord gezet voor Newstars, Nesta Agasi kwam door met een prima jumpertje. Een wisselvallige start waarin Newstars niet snel zijn draai kon vinden. Het eerste kwart werd afgesloten met 12 – 11 in het voordeel van Newstars.

Helaas werd het tweede kwart gemakkelijk weg gegeven, er werd geen antwoord gegeven op de krachtige drives van Crackerjacks. De defense werd te makkelijk verslagen en de punten vlogen het bord op voor Crackerjacks. Na een beroerd tweede kwart (8-22) stond de teller bij rust op: 20 – 33 in het voordeel van Crackerjacks.

In de rust werden de koppen bij elkaar gestoken, hoofd op en we gaan ervoor! Dat was de afspraak. We stonden goed, de defense stond goed en we konden elkaar weer vinden. Na sterke drives van Naishel Versluis en een paar mid range schoten van Jonas Colenbrander werd het derde kwart weer gewonnen. (12-7)

We kwamen terug, en dat voelde we allemaal. We wilde weer ons eigen spel spelen. Nesta Agasi pakte zijn rebounds en wist weer punten op het bord te brengen. Nog steeds wist Crackerjacks Jonas Colenbrander niet te stoppen, zowel zijn schotjes als inside was hij unstoppable. Wat uitkwam op een spannend 4e kwart, Moreno Abrahams kwam ook terug in de wedstrijd met een wide open driepunter. Helaas begon nu de foutenlast zijn vervelende werk te doen. Op maarliefst 3 spelers kon geen beroep meer worden gedaan., wat Newstars de kop kostte. Het vierde kwart werd gewonnen (16-13) maar het was niet genoeg. De wedstrijd werd verloren met: 48-53.

Deze wedstrijd moest gewonnen worden, dat was duidelijk.  Nu vooruit kijken: A.s zaterdag 26 september staat Almere Pioneers op het programma.