U18 wint overtuigend van Grassphoppers

Na de valse start van vorige week tegen Argon (69-52 verloren) zijn de jongens deze week uit op revanche. Het is de eerste thuiswedstrijd van de jongens. En er geld maar één regel: ‘Defend our homecourt’. De jongens verdedigen met name halfcourt erg sterk als team. Het veld wordt klein gehouden en Grasshoppers scoort moeilijk. De Wolfpack moet wel 4 vrijeworpen weggeven, maar die worden niet afgestraft door de tegenpartij. Aanvallend komt David Goedewacht ontzettend goed van de bank met 8 punten in de eerste periode.

De tweede periode gaat Newstars nog een stapje verder. Verdedigend staat iedereen zijn mannetje, agressief, fel en ontzettend geconcentreerd. Grasshoppers scoort pas in de 8e minuut hun eerste twee punten. Chayren Zimmerman komt sterk door met een driepunter en een layup. En Tom Kloeck staat weer eens sterk te rebounden in de verdediging en scoort aan de andere kant 6 punten in de paint. De 1e helft wordt afgesloten met 38-8 Genoeg reden voor Grasshoppers om terug te vallen in de zone. Een 2-3 zone voor de verandering. Een zone waar de Wolfpack nog niet veel ervaring in heeft. Dit kwart wordt dan ook verloren met 7-8.

Newstars scoort moeilijk, slechte schotselectie en het gevolg daarvan is dat de driepunters dan ook niet vallen. In de laatste kwart gaat Newstars een weer stap harder in de defense. Met name Yermo was erg aanwezig op dat vlak. Er wordt weer makkelijker gescoord met name vanuit de fastbreak of de offensive rebound. Aanvallend heeft Newstars nog altijd moeite tegen een zone maar doordat ze gretiger zijn dan tegenpartij wordt ook dit kwart positief afgesloten. 18-6. Gelukkig wordt er nog één driepunter gescoord. Tom Kloeck schoot de enige driepunter van de game. Al met al genoeg om te verbeteren maar de positieve punten zoals rebounding en man to man defense worden meegenomen.

Recente berichten