U12: Halverwege en nog ongeslagen!

Wat begon als een moeizame wedstrijd is geëindigd in een prachtige overwinning. 44-33 tegen Sparta Nijkerk is een score om trots op te zijn. De jongens van U12 maakten een moeizame start. Na 4 minuten stond het 4-10. Door de full-court verdediging van Sparta kreeg Newstars de bal maar met moeite van de eigen helft af. Vanaf het 2e kwart in de eerste helft werd het tij gekeerd. Door meer rust in het spel, beter overzicht, scherper verdedigen en vooral strakkere passes kon Newstars gaan pauzeren met een voorsprong van 2 punten,20-18.
In de 2e helft schaarde het publiek zich nog meer achter de jongens want zoals iedereen kon zien werd het verschil echt gemaakt in conditie en samenspel. Bijna alle passes werden strak en gericht gegeven. Iedereen lette op zijn tegenstander en de meeste re-bounds werden gepakt.
Tijdens één van de trainingen afgelopen weken werd gezegd dat als je scoort in een basketbalwedstrijd je goed bent en als je een ander laat scoren dat je dan twee keer zo goed bent. Het lijkt er op dat de jongens van U12 twee keer zo goed beginnen te worden.