JU18 kan geen potten breken tegen Quickrunners

Met 7 fitte spelers moet een gehavend JU18 het thuis in de Waterlelie opnemen tegen Quickrunner JU18-1. Op papier een gelijkwaardige tegenstander. Newstars dat met name wat aanvallende impulsen moet missen, begint erg zwak aan de wedstrijd. Chayren Zimmerman houdt de ploeg in de wedstrijd door de enige 6 punten te scoren van de 1e kwart. Het is geen geheim dat de ploeg onder leiding van Justin Flohr erg veel moeite heeft tegen een zone defense. Quickrunners verrast met een andere soort zone defense die de jongens niet zijn gewend. En als de jongens zowel inside als van de vrijeworplijn moeilijk tot scoren komen, wordt het een lastige avond voor de Wolfpack. De game wordt dan ook verloren in de 2e kwart.

Waar Newstars in eerste instantie een erg sterke man to man defense speelt, is de overschakeling naar de zone defense erg zwak. Het gevolg is dat Newstars met 19 punten tegen in het 2e kwart gaat rusten met een 12 punten achterstand: 16-28. Het 3e kwart wordt gewonnen met 10-4. Defensief scoort de uitploeg maar 4 punten dus complimenten voor de sterke zone verdediging van Newstars. Nog altijd komt de thuis spelende ploeg moeilijk tot scoren. Het gevolg van ‘net niet’ basketbal. Turnovers op de fastbreak, gemiste driepunters en de bal voor het contact omhoog gooien wat resulteert in een gemist schot + geen vrije worpen. Afijn mede door het herpakken van Tom Kloeck die een mindere game speelt dan normaal is Newstars met 26-32 achter weer terug in de game.

Het 4e kwart begint en dan besef je dat er gescoord moet worden. Maar ook de coach van de tegenpartij dat wel van een potje schaken houdt beseft dat dit niet zo langer kan doorgaan. Quickrunners schakelt over in een andere zone waardoor Justin Flohr moest gaan reageren op de tegenpartij. Eduardo Obeso, Jose Sosa nemen de thuisploeg op sleeptouw met respectievelijk 7 en 5 punten. Newstars wint ook dat kwart met 18-17. Eén punt verschil is welliswaar niet genoeg om een gat van 6 punten te dichten. Eindstand 44-49. Waarom scoort de uit spelende ploeg dan ook zo veel? Ze gingen simpelweg meer raak schieten van de midrange posities tegen de vermoeide zone verdediging van Newstars. En als Newstars op het laatst nog een 2 essentiele turnovers heeft waaruit Quickrunners scoort, is ook deze wedstrijd ‘net niet’ gewonnen. 44-49