Newstars JU18 wint uit bij Almere Pioneers JU18

Goed om Gijs Willems terug te hebben. Gijs maakt zijn seizoen debuut na een slepende enkelblessure. Hard gewerkt aan zijn come back en zijn honger zet de rest van het team op scherp. Na een frustrerende verliespartij vorige week tegen Quickrunners is Newstars op zoek naar winst. Uit op bezoek bij het laagste team op de ranglijst in 1e klasse competitie. Inmiddels weten de jongens dat rang helemaal niets zegt en dat iedere game een game op zich is. Mede doordat alle teams terugvallen in een zone verdediging. Enerzijds laf en niet goed voor de ontwikkeling van de basketballers, anderzijds slim want de tegenstanders komen vaak moeilijk tot scoren. Een zone verdediging kan de Newstarswolfpack dus verwachten. Ja hoor een 2-3 zone. Waar de comeback van Gijs Willems werd verduisterd door een ogenschijnlijke heftige blessure bij Tom Kloeck vroeg in de 1e kwart, zou dit ook een zware game worden.

Niets is minder waar. Nesta Agasi net een game bij U16 achter de rug (30 pts 20 rebs) ging rustig verder bij U18 (11pts 9 rebs). Een sterk optreden van hem en een sterk van de bank komende Yermo Abrahams zorgen ervoor dat Newstars na een driepunter van de laatste genoemde speler het eerste kwart afsluit met 9-12 voorsprong.

12 punten voor is te weinig maar de jongens voelden dat ze langzaam in de game kwamen. Waar weinig spelers echt uitblinken kan Newstars spreken van een teameffort. Onder het bord was Nesta Agasi nog altijd sterk in het afmaken van de ballen. Het slot akkoord van de 1e helft was voor pointguard Jose Sosa (17pts) die 10 punten achter elkaar scoort. Rust stand 26-34

Het 3e kwart is het sterkste optreden van de Wolfpack. Waar Almere in de eerste helft in de offense rebounds en drives nog af en toe langs de verdediging van Newstars glipte, hielden de jongens onder leiding van coaches Justin Flohr en Jurrien Dijst de bucket goed dicht. Almere koos gevaarlijk snel voor het schot en dan is het zaak dat de afketsende ballen niet gepakt worden door de tegenstander. Gijs Willems die prima in gaten van de zone liep, ving het verlies van Tom Kloeck goed op. De 18 punten die werden gescoord in dit kwart zijn prima verdeeld over 6 verschillende spelers.

Als Tom Kloeck (toch nog een paar minuutjes proberen) en Max du Mosch(!) beiden een driepunter raak schieten, wordt deze game met 20 punten verschil gewonnen. Al met al een teameffort. Geduld in de zone, 7 op 21 driepunters (!) en 15 punten tegen in de 2e helft. Nu nog als team sterker finishen onder het bord en vaker op de vrijeworplijn staan en Newstars begint óók offensief te swingen. Eindstand: 41-61 Competitiestand: 2-2