JU16-1 op het doel af..!

Onder leiding van coaches Jurriën Dijst en Justin Flohr ging de Newstarswolfpack naar Rotterdam.
Met vijf gewonnen wedstrijden en één verloren wedstrijd weten de jongens van Newstars dat elke wedstrijd gewonnen moet worden om kampioen als einddoel te handhaven. Zo ook vandaag weer. Divine stond op het programma! Een ijzer sterk team met een aantal goede schutters tot hun beschikking. Het is niet voor niets de nummer 3 uit de competitie.

Het was duidelijk dat Newstars even wakker moest worden (11:00 @ Rotterdam) want al snel kwam Newstars achter. Gelukkig werd Newstars hierdoor wakker geschud en begon Nesta Agasi het vuur te openen. Met een goede Niek van Rossum die sterk van de bank af kwam mogen we het eerste kwart afsluiten met 19 – 20 in het voordeel van Newstars.

Met een aantal sterke drives komt Naishel Versluis goed door op het scoreboard. Ook Niels Ouwerkerk doet zijn werk, de rust houden in het spel. Helaas na een flinke valpartij moest Niels Ouwerkerk noodgedwongen naar de kant voor een behandeling. Gelukkig kon Newstars het 3e kwart weer over hem beschikken. Er wordt met een gunstige stand van 26 – 38 de rust in gegaan.

Newstars kwam weer traag uit de startblokken; het kon geen vuist maken tegen Divine. De voorsprong van 12 punten werd dan ook niet echt groter: in het 3e kwart met slechts 1 punt: 38 – 51 (eindstand 3e kwart).

Met een voorsprong van 13 punten gaat Newstars het 4e kwart in. Helaas komt Divine met een aantal goede schoten van de heer J. Diaz (Nummer 11) op een comeback van 5 punten verschil. Gelukkig redt Niek van Rossum Newstars al voor de 3e keer dit seizoen. Met een aantal Mid-range schoten brengt hij ons terug in de wedstrijd en kan de voorsprong weer uitgebreid worden. Divine komt lastig meer tot scoren door de snelle maar ook krachtige defense van Xander van der Steen die de Rotterdammers op 54 punten houdt.

Na een wisselvallige wedstrijd tegen een lastige tegenstander is de wedstrijd uiteindelijk toch gewonnen door de Newstarswolfpack met maar liefst 14 punten. De wedstrijd eindigde met: 54 – 68 in het voordeel van Newstars.