(STRUCTUUR + INZET) X ENTHOUSIASME = WINST

Met 16 jongens is het U14 team van Newstars dit jaar gesplitst in 2 teams. Met Jill als trainer/coach is er besloten om als één team op te trekken en de wedstrijden zoveel mogelijk te verdelen. Als tweedejaars coach van dit team heeft Jill het erg druk gekregen, met wedstrijden op zaterdag en/of zondag is zij constant verzekerd van een intensief Newstars weekend. De inzet, passie en vooral het enthousiasme wat ze laat zien tijdens de trainingen en wedstrijden wordt ook echt vertaald in het wedstrijdresultaat. Beide teams hebben ondertussen 3 wedstrijden gespeeld en alles is overtuigend gewonnen.

In de wedstrijden zie je bij de oudere jongens dat ze na een seizoen van hard trainen en veel verliezen zwaar gemotiveerd aan de trainingen deelnemen en vol overgave in de wedstrijden staan. De doorstroom vanuit de U12 vorig jaar maakt dat het team is uitgebreid met technisch sterke spelers en ondanks dat de mannen niet zo lang zijn, moeten wennen aan de nieuwe hoogte van de basket, en de aanval en verdedigingssystemen onder de knie moeten krijgen, hebben ze wel echt de juiste techniek om mee te komen. Daarnaast zijn er nieuwe jongens ingestroomd die het spel snel oppakken en is de topscorer van de laatste thuis wedstrijd met maar liefst 28 punten pas aan zijn derde wedstrijd bezig…

Waar gaat dat eindigen? Zo aan het begin van het seizoen kan je dus stellen dat er talent wordt ontwikkeld bij de jongens van U14 en dat ze met de juiste INZET aan de slag zijn. Het lijkt er op dat de STRUCTUUR van trainen zeer positief bijdraagt aan de resultaten en als je dat combineert met een ENTHOUSIASTE coach dan maak je kans op de titel.

Recente berichten