Josè Sosa naar finale Burned Sports Utrecht Free Throw Challenge

Josè Sosa heeft zich zaterdag als zesde geplaatst voor de finale van de Burned Sports Utrecht Free Throw Challenge. De snelle basketballer van BC New Stars JU18-1 won in de voorronde van zijn ploeggenoten. Zijn team was dit weekend Team van de Week bij BC New Stars.

Alle spelers van JU18-1 mochten in de rust van de wedstrijd tussen BC New Stars HS1 en De Hoppers vijf vrije worpen schieten. Sosa en Niels Ouwerkerk benutten maar liefst vier van de vijf pogingen. In de shoot-out duurde het nog even totdat een winnaar aan te wijzen viel. Nadat Ouwerkerk miste, schoot de achttienjarige Sosa wèl raak.

De basketballer uit Nieuwegein krijgt tijdens het eindfeest van BC New Stars, aan het einde van het seizoen, de kans zich tot de beste vrije worpenschutter van deze jaargang te kronen. Hij krijgt op die nader te bepalen datum concurrentie van onder meer Afainasa Ravenberg van BC New Stars MU16, Noa Chorev van BC New Stars XU10, Tarik Abadi van BC New Stars JU18-2, Tissam Taamrant van BC New Stars MU14 en Levi Colenbrander van JU16-2. De drie beste schutters op het eindfeest krijgen mooie prijzen, gesponsord door Burned Sports Utrecht.

Recente berichten