Mor Fall, nieuwe start bij BC New Stars

Met een DJ, de nieuwjaarsborrel en de wedstrijd BC New Stars HS1-De Hoppers belooft zaterdagavond een waar spektakel te worden in Sporthal De Waterlelie in Nieuwegein. Mor Fall (24) houdt wel van een feestje. De in Italie geboren basketballer wil met zijn ploeggenoten 2017 in stijl beginnen.

In de tweede helft van het seizoen moet het gebeuren voor BC New Stars HS1. De mannen van trainer Etienne van ‘t Kruys willen niet alleen wegkomen van de onderste regionen in de Promotiedivisie, nee, ze willen meer. Een plek bovenin de stand is een wens van het team. Behalve die gedeelde ambities heeft de in Utrecht wonende Mor Fall persoonlijk ook hoge ambities. Hij miste een groot deel van de eerste seizoenshelft door een enkelblessure. De komende maanden moeten de zijne worden.

”De eerste helft vergeten kan niet”, merkt hij op. “Ik heb nog steeds naweeën van mijn gescheurde enkelbanden. Het gebeurde in september, op een training. Ik was terug in november, maar was nog niet topfit. Ik heb mezelf als doel gesteld om bij de start van de tweede seizoenshelft er weer te staan. Dat is dus nu. Met er weer staan bedoel ik mijn vorm terug te krijgen en een meerwaarde te zijn voor het team.”

Fall is een allrounder. Hij kan zowel een driepunter maken als de tegenstander het leven zuur maken. Als je het hem vraagt, is hij als forward wat beter dan als big-guy. “Ik heb toen ik in november weer aansloot bij de ploeg veel als lange man moeten spelen”, zegt hij. “Terwijl ik gewend was om vooral de drives te pakken en te schieten. Naarmate de tijd vorderde, kreeg ik meer ritme. Ik zit nu op zo’n niveau dat ik weer belangrijk kan zijn voor de ploeg.”

BC New Stars HS1 kan Fall die weer de oude is zeker gebruiken komend halfjaar. Het team is met acht punten uit negen wedstrijden nog lang niet veilig. Met De Hoppers, de hekkensluiter, als eerste tegenstander liggen er voor de mannen uit NIeuwegein wellicht kansen om het nieuwe kalenderjaar goed te beginnen. “Op basis van het kwaliteitsverschil moeten we deze wedstrijd als winnaar af kunnen sluiten”, meent Fall. “We krijgen in de eerste weken van 2017 niet de sterkste tegenstanders voor onze kiezen. Ik ben er van overtuigd dat we een flinke slag kunnen slaan.”

Eerder dit seizoen versloeg de nummer negen in de stand de nummer laatst met 47-59. “Ik herinner me dat De Hoppers een uitgebalanceerd team heeft”, zegt Fall. “Ze hebben goede schutters en sterke en lange mannen onder het bord. Dat maakt dat ze onvoorspelbaar zijn. We zijn op onze hoede, maar weten ook waar onze kansen liggen. We hebben in de openingswedstrijd al laten zien dat we deze tegenstander kunnen verslaan.”

Fall hoopt dan ook dat zaterdagavond een waar spektakel wordt. Eigenlijk staat dat al vast. Naast de wedstrijd, die om 17.30 uur begint, heeft BC New Stars meerdere leuke activiteiten georganiseerd. Zo is DJ Huzzel aanwezig, die de avond opfleurt met de meest lekkere beats. In de rust is BC New Stars JU18-1 Team van de Week en na afloop van de wedstrijd is de nieuwjaarsborrel. Fall kan niet wachten tot het zaterdag is. “Want deze avond is de start zoals we die ons graag zouden wensen. Dus: kom ook!”

Recente berichten