Dafne van Leeuwen en Miriam Benjamins, klaar voor Ladies Night

Gezelligheid, samen eten en drinken en lekker kletsen met alle meiden van de club en de supporters. Het zijn volgens Dafne van Leeuwen (28) en Miriam Benjamins (35) van DS1 drie ingrediënten die de allereerste Ladies Night bij BC New Stars tot een groot succes gaan maken. Zaterdag vanaf 18.30 uur stelen de vrouwen de show in Sporthal De Waterlelie.

Of ze een echte lady zijn. Dafne van Leeuwen en Miriam Benjamins moeten stiekem een beetje lachen om die vraag. “Nou, nagels heb ik dus niet en volgens mij staat er bij mij maar één paar hakken in de kast”, zegt eerstgenoemde voorzichtig. Haar iets oudere ploeggenote is nog ietsje stelliger. “Je zult me niet zo snel in een jurkje en op hakken zien lopen. Hebben we eigenlijk een lady-lady in ons team? Dan zou ik onze aanvoerster Joyce Hom noemen. We zijn met zijn allen met name basketbal-ladies, die het wél erg gezellig vinden om met zijn allen leuke dingen te doen.”

Ze lopen zich dan ook nu al te verkneuteren. Alsjeblieft, laat het héél snel zaterdag zijn. Het hoogtepunt van de avond is de wedstrijd tussen BC New Stars DS1 en Crackerjacks in de eerste klasse, die om 20.15 uur begint. Daar omheen zijn tal van leuke activiteiten georganiseerd. Zo is BC New Stars MU16 Team van de Week. De meiden van coach Valga schieten in de rust vrije worpen. De MU14 van coach Angela lopen mee in de warming-up. Voor en tijdens de wedstrijd zijn (alcoholvrije) cocktails te koop en er zijn cupcakes en brownies en allerlei andere lekkere dingen te snoepen.

Wie nóg eerder in de hal wil zijn, kan al om 12.15 uur zijn lol op. Dan speelt het MU18 van coach Harry in de Tweede Divisie thuis tegen BV Batouwe. De XU10 van coaches Damy en Esmée zijn in de rust Team van de Week. De meiden (en jongens!) mogen ook mee in de line-up. En als na MU18 dan ook DS1 heeft gespeeld, is het feest nog niet voorbij. De avond wordt afgesloten met een bingo en de afterparty onder leiding van DJ Huzzel.

”Het is fantastisch dat de meiden en dames bij BC New Stars in het zonnetje worden gezet”, zegt Van Leeuwen. “Het is toch hartstikke gezellig om met de meiden van U14, U16 en U18 een leuke avond te hebben. Heel dames 1 kijkt uit naar deze dag.” Benjamins kan niets anders doen dan die woorden beamen. “Het lijkt me bijvoorbeeld super om wat langer te praten met de meiden uit Onder 18. Die trainen wel eens met ons mee, maar gaan dan na afloop weer weg. Nu hebben we na de wedstrijd tijd zat om lekker te kletsen.”

Die wedstrijd zelf belooft een waar spektakel te worden. De basketbalsters uit Woerden en Enschede – oké, Benjamins woont tegenwoordig in Nieuwegein – herinneren zich nog goed dat ze een paar jaar geleden tegen Crackerjacks speelden. Het damesteam werd kampioen en maakte veel indruk. Voor aanvang van de wedstrijd worden beide ploegen onder toeziend oog van de vele supporters gepresenteerd aan het publiek, rondom de wedstrijd zal DJ Huzzel zorgen voor een te gekke sfeer.

”Het zou de avond voor ons nóg mooier maken als we winnen van Crackerjacks”, droomt Van Leeuwen vast vooruit. “Het kán, want ze hebben nog niet zo veel punten gepakt dit seizoen. Toch moeten we oppassen voor hun goede guard. Die kan een aardig balletje gooien, hebben we begrepen.” Benjamins wil er hoe dan ook twee punten bij hebben. “Want we zijn afgelopen jaren telkens in de top-drie geëindigd. Het is niet uitgesproken als doel, maar we willen héél graag kampioen worden.”

Het team moet om te winnen wel wat beter spelen dan vorige week, vinden beide speelsters. Toen was de ploeg van coach Joop van Rijnsoever met 61-42 te sterk voor Zoebas. “We waren niet echt “aan”, vindt Van Leeuwen. “Dus hebben we zaterdag veel publiek nodig, zodat we hopelijk het aanknopje wel kunnen vinden.” De basketbalsters maken overigens hun opwachting in hun nieuwe tenue, dat een vervanging is van het shirt met het oude New Stars-logo. “We zien er nu mooi uit”, vindt Van Leeuwen, terwijl Benjamins op datzelfde moment heftig ‘ja’ knikt. Of de tricots bij iedereen ook lang genoeg zijn? “Ehm.. sommige dingen kun je maar beter niet opschrijven.”

Recente berichten