Daan Smith: “Één opdracht tegen The Black Eagles: winnen”

Nog één wedstrijd in eigen huis. En wat voor één. BC New Stars HS1 hoopt zaterdag in de kraker tegen The Black Eagles revanche te nemen voor de eerdere nederlaag in de Promotiedivisie. Het kán, meent Daan Smith. Zijn ploeg wil zaterdag om 20.00 uur alles uit de kast halen, samen met veel toeschouwers.

Daan, de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. De tijd vliegt. Is het te snel gegaan?

Smith: “De tijd vliegt, maar het is voor mij niet te snel voorbij gegaan. Ik kan me de eerste training bij New Stars nog goed herinneren en zie welk proces we doorgemaakt hebben. Ik heb er geen spijt van dat ik dit seizoen met deze leuke spelersgroep in de Promotiedivisie heb mogen basketballen.”

Je hebt niet alle wedstrijden kunnen spelen door blessures. Toch was je er bijna altijd. Ben jij de ideale dertiende man – supporter?

“Je kan nooit een dertiende man zijn als je speler bent van een team. Helaas heb ik dit seizoen wel een aantal blessures gehad, waardoor ik soms een andere rol had als speler binnen het team. Het liefst draag ik mijn steentje bij in het veld, maar dit seizoen heb ik soms ook als niet fitte speler een ondersteunende rol op de bank gehad.”

Het ging al in de voorbereiding mis. Je had een ongeluk. Hoe vaak heb je teruggedacht aan dat moment?

“Van het moment zelf, toen ik met mijn hoofd tegen de muur aankwam, weet ik helemaal niets meer. Terugdenken aan het ongeluk heb ik nooit meer gedaan. Vanaf het moment dat ik weer mocht trainen, zat er wel een bepaalde angst in mijn lichaam, waardoor ik een lange periode met de handrem er op heb gespeeld. Het heeft een tijd geduurd totdat ik al mijn vertrouwen terug had en weer voor de volle honderd procent kon spelen.”

Je eerste seizoen bij New Stars kende hoogtepunten en dieptepunten. Wat overheerst?

“Hoogtepunten en dieptepunten heb je altijd in een seizoen. Helaas zijn de dalen deze keer wat omvangrijker dan de pieken, maar bij mij overheerst de negativiteit niet. Het is meer frustrerend dat ik persoonlijk dit seizoen niet mijn niveau heb kunnen behalen. Ik heb het gevoel dat niet al mijn kwaliteiten tot uiting zijn gekomen.”

Komt er sowieso een tweede seizoen bij New Stars en zo ja wat moet er dan anders?

“Aan het eind van een seizoen is het altijd de vraag wat alle spelers gaan doen. Daarom wil ik pas na de laatste wedstrijd nadenken over mijn toekomst. Het enige wat ik daar nu over kan zeggen is dat ik graag nog een jaar in de Promotiedivisie speel.”

Na de nederlaag tegen Lokomotief staat de teller op 0 uit 10. Toch lijkt het alsof jij altijd mister positivo bent. Je blijft maar gaan en aanmoedigen.

“Die statistiek is erg vervelend. Daarom is het belangrijk dat de sfeer in het team goed blijft. Iedere speler probeert op zijn eigen manier te zorgen dat we er voor blijven gaan. Ik probeer altijd positief te blijven naar mijn teamgenoten toe, omdat te veel negativiteit nooit goed kan zijn voor het team.”

Toch moet die serie ook iets met jou doen.

“Ik kan heel slecht tegen mijn verlies. Natuurlijk doet het iets met me als we verliezen, maar wat ik al eerder zei, ik kijk liever vooruit. Op de eerste training na de wedstrijd ben ik alweer gefocust op de volgende game. Mijn frustratie van een eventuele nederlaag is dan alweer verdwenen.”

Nu tegen The Black Eagles. De wedstrijd in Rosmalen moest je missen door een blessure. Juist die. Die was belangrijk. Het ging mis en dat had echt niet gemoeten.

“Ik weet nog heel goed dat ik mezelf toen aan het opvreten was. Toekijken in zo’n belangrijke wedstrijd is nooit leuk, zeker niet als je ploeg dan ook nog verliest.”

Nu wederom tegen The Black Eagles. Zeg het maar. New Stars wint, omdat

“Omdat er zaterdag maar één opdracht voor ons team is, en dat winnen is! Ik geloof er ook echt in dat we deze keer wel de punten pakken. We hebben geleerd van de vorige wedstrijd tegen The Black Eagles en zijn er helemaal klaar voor om ons opnieuw te meten met die ploeg.”

Waarom moet heel New Stars komen kijken? Het gerucht gaat trouwens dat BC New Stars HS1 de trouwe fans trakteert op wat lekkers.

“Heel New Stars moet zaterdag om 20:00 uur in Sporthal De Waterlelie zijn omdat wij heel veel steun en support nodig hebben! Het wordt onze laatste thuiswedstrijd, dus we willen goed afsluiten. Ik heb begrepen dat BC New Stars XU12-1 Team van de Week is. We hopen er samen met die jongens een feestje van te maken. Van dat gerucht heb ik niks gehoord, maar daar zal de activiteitencommissie wel meer van weten….”

 

Recente berichten
Tim Bui