Bob Stel: “Goede eerste pot neerzetten tegen Black Eagles”

BC New Stars HS1 was de laatste weken steeds dicht bij de overwinning in de Promotiedivisie. Vier keer op rij ging het nét mis. Captain Bob Stel hoopt dat aan die serie zaterdag een eind komt. Het team gaat op bezoek bij The Black Eagles in Rosmalen (aanvang: 17.30 uur).

Na vier nederlagen op rij wordt het tijd voor een overwinning. Hoe erg speelt deze slechte serie in het team?

Stel: “We snakken naar een overwinning. Dat is vooral omdat dat een beloning zou zijn voor ons harde werken op de training en voor ons geloof ik elkaar. We blijven er met zijn allen voor gaan. Dat is belangrijk.”

Groningen was vorige week nét iets te sterk. Toch was BC New Stars niet veel minder.. toch

“Grote delen van de wedstrijd niet, nee. Uiteindelijk bleven zij hun afspraken nakomen en ging er bij ons te veel mis. We vergaten onze gemeenschappelijke taken uit te voeren en gingen te veel op eigen initiatief doen.”

Wat heb je geleerd van de wedstrijd tegen BV Groningen?

“Dat we op onze inzet en energie kunnen bouwen, maar dat we wel gedisciplineerd moeten blijven basketballen. En dat we echt meer moeten gaan vertrouwen op elkaars kwaliteiten en die gaan leren benutten.”

Wat vind je hét verbeterpunt van het team?

“Dat wat ons tegen Groningen genekt heeft: het gedisciplineerd blijven spelen en het benutten van elkaars kwaliteiten. Dat is iets waarin nog veel winst te behalen valt. Als het grootste gedeelte van de spelersgroep bij elkaar blijft, kunnen we in aanloop naar komend seizoen vast gaan bouwen.”

Je bent nieuw bij BC New Stars. In het begin heb je uiteraard moeten wennen. In hoeverre haal je nu een hoger niveau dan voor de winterstop?

“Als je het mij vraagt, haal ik nog niet het maximale uit mezelf. Aan de ene kant ligt dat aan mezelf en aan mijn fitheid. Aan de andere kant denk ik ook dat mijn kwaliteiten niet altijd even goed benut worden.”

Wat kan je persoonlijk nog meer brengen in de tweede seizoenshelft?

“Meer inzet tonen en meer punten maken. Dat zal ook moeten om het seizoen fijn af te kunnen sluiten.”

De komst van een aantal spelers in de loop van het seizoen zorgde voor nieuwe prikkels. In hoeverre is jouw rol in de groep daardoor veranderd?

“Mijn rol is niet veranderd. De nieuwe jongens spelen niet op mijn positie en hebben andere kwaliteiten dan dat ik heb. Ik denk wel dat het voor mij en andere jongens belangrijk is om ons best te blijven doen hen zo goed mogelijk in het team te laten passen.”

Zaterdag is The Black Eagles de volgende tegenstander. Op papier moet die ploeg verslagen kunnen worden. Hoe zie jij dat?

“Dat is volgens mij niet zo eenvoudig als het klinkt. We zullen gewoon een goede wedstrijd neer moeten zetten. Dan is alles mogelijk. Maar: als wij geen goede dag hebben, wordt het een lastige avond voor ons.”

Wat weet je van de tegenstander?

“The Black Eagles is een team dat altijd een degelijke, ervaren kern heeft met jongens die al een aantal jaar samen spelen. Ook heeft de ploeg meestal wat jonge talenten, die vaak een verleden bij de profclub in Den Bosch hebben, of die daarbij nu in de jeugd spelen.”

Zondag wacht De Groene Uilen. Dat betekent twee wedstrijden in twee dagen tijd. Hoe moet het team met dat gegeven omgaan?

“Niet inhouden tijdens de eerste wedstrijd. Als we een goede eerste pot neerzetten, kunnen we dat gevoel meenemen naar Groningen. Andersom werkt het namelijk net zo. Bij een nederlaag moeten we ons herpakken. Dus laten we zorgen voor dat eerste. Dan reizen we met veel vertrouwen af naar De Groene Uilen.”

Recente berichten
Martin Beijaard