Afanaisa Ravenberg wint van ploeggenoten op Ladies Night

Afanaisa Ravenberg is de vijfde persoon die in de finale staat van de Burned Sports Utrecht Free Throw Challenge. De basketbalster van BC New Stars MU16 versloeg zaterdag tijdens Ladies Night haar medespeelsters in de voorronde van het toernooi.
Haar team was afgelopen week Team van de Week bij BC New Stars. Eens per seizoen zet de vereniging één jeugdploeg in de schijnwerpers. Alle speelsters van MU16 mochten in de rust van de wedstrijd tussen BC New Stars DS1 en Crackerjacks vijf vrije worpen nemen. Ravenberg schoot net als een aantal ploeggenoten drie vrije worpen raak, waardoor een verlenging nodig was. De vijftienjarige basketbalster benutte toen ook haar vierde vrije worp.

De inwoonster van Nieuwegein mag tijdens de finale strijden om de eindzege. De eindstrijd wordt afgewerkt op het eindfeest, in april. Degenen die eerste, tweede of derde worden, krijgen mooie prijzen, gesponsord door Burned Sports Utrecht. Ravenberg neemt het op tegen onder meer Noa Chorev van BC New Stars XU10, Tarik Abadi van BC New Stars JU18-2, Tissam Taamrant van BC New Stars MU14 en Levi Colenbrander van JU16-2. In 2017 gaat BC New Stars verder met de Burned Sports Utrecht Free Throw Challenge.

Recente berichten