23 december en 30 december tabletcursus

Weet jij hoe dat moet, het mobiele digitale wedstrijdformulier (mDWF) invullen? Met ingang van 1 januari 2018 is het ouderwetse wedstrijdsheet verleden tijd. De wedstrijdgegevens (denk aan scores en fouten) worden vanaf dan opgeslagen in een ‘basketbalapp’, op een tablet. BC New Stars biedt op 23 december en 30 december een cursus aan om extra te oefenen met het mDWF.

Op 23 december kunnen leden van de club en hun ouders/verzorgers zich om 13.00 uur melden in de kantine van Sporthal de Waterlelie. De cursus duurt die dag maximaal een uur. We kijken naar de app en de deelnemers mogen zelf aan de slag met het programma. Op 30 december bieden we de cursus andermaal aan. Deze begint dan om 12.00 uur en vindt eveneens plaats in Sporthal de Waterlelie. Wie dat wil, kan vanaf 13.00 uur oefenen met het mDWF. Dan worden namelijk wedstrijden gespeeld tijdens het BC New Stars Oliebollentoernooi.

De cursus is gratis te bezoeken. Aanmelden is niet nodig. Het is de verantwoordelijkheid van de spelers en ouders/verzorgers zelf om te zorgen dat ze in 2018 overweg kunnen gaan met de tablet. Wij adviseren per team minstens twee ouders/verzorgers of spelers aan te laten sluiten op 23 december en/of 30 december. Jeugdleden vanaf de onder 14 vervullen bij BC New Stars taken. Zo wordt van hen verwacht dat ze wanneer ze ingedeeld zijn om te tafelen het mDWF invullen, de wedstrijdklok bijhouden of de 24-seconde-apparatuur bedienen. Voor jeugdleden van de X10 en X12 is dat nog te lastig. We verwachten dat de ouders van deze kinderen hun taken overnemen.

Tip: bekijk ter voorbereiding dit filmpje:

Samen zorgen we er voor dat iedereen optimaal voorbereid is op het gebruik van het mDWF.

Graag tot 23 en/of 30 december!

Bestuur BC New Stars

 

Recente berichten
contributie-2017-2018