Het seizoen gaat beginnen

Beste leden en ouders,

We maken ons op voor een mooie nieuwe basketbaljaargang, met daarin hopelijk veel (sportieve) hoogtepunten. De trainingen zijn inmiddels hervat. Veel spelers en speelsters hebben hun kunsten op de vloer al weer laten zien. Op 16 september beginnen de competitiewedstrijden van het seizoen 2017-2018. Tot die tijd is er genoeg te doen bij BC New Stars!

Eerst: nieuws. Vanaf 1 augustus heeft het bestuur van BC New Stars versterking gekregen. Marloes van Rossum gaat de rol van secretaris vervullen. Marloes is de moeder van Niek (M22) en Fenna (V14). Linda Vink, speelster van VSE 2, is onze nieuwe ledenadministrateur. De nieuwe penningmeester is Jos van Verseveld, vader van Marijn van Verseveld. We zijn erg blij met deze aanwinsten, maar zijn nog altijd op zoek naar hulp (geef je op als vrijwilliger)!

Ook hebben we nieuwe coaches mogen verwelkomen. Kimry Els en Kristy Dame nemen de M18 1 onder hun hoede. Kristy gaat ook spelen in de V22, Kimry wordt tevens als trainster betrokken bij de vrouwenteams. Pieter Vermeulen komt als ‘hulptrainer’ training geven aan onze jeugd wanneer hij in de hal kan zijn. Ook wordt hij toegevoegd aan de activiteitencommissie.

Sportlink

In een eerder stadium informeerden we jullie al over de intrede van Sportlink (www.sportlinkclub.nl ) in het basketbal. Simpel gezegd komt dat er op neer dat wedstrijden nu digitaal worden verwerkt. Het wedstrijdsheet verdwijnt, behalve gedeeltelijk bij de X10 en X12. De wedstrijdklok en 24-secondenklok dienen nog wel bediend te worden. Het bestuur test momenteel de nieuwe manier van wedstrijden registreren. Het is de bedoeling dat jullie als leden vanaf de onder 14 komend seizoen met een tablet het wedstrijdformulier in gaan vullen. Een cursus is dus noodzakelijk. Deze wordt gegeven op :

9 september, 15.00 uur in Sporthal de Waterlelie
en/of
9 september 17.00 uur in Sporthal de Waterlelie

Deze cursus is voor jeugdspelers vanaf de onder 14 verplicht! Ouders die graag een cursus willen, van harte welkom!

Tenues

In de komende maand zullen we bij jullie trainingen langskomen om de tenues voor aankomend seizoen te verdelen.

Tot slot een aantal handige data:

26 augustus: eerste oefenwedstrijden. Meer informatie via je coach

31 augustus: bond keurt competitieschema goed. Vanaf nu is het schema als het goed is met een paar dagen bekend

2 september: Wij organiseren dit weekend het bekertoernooi voor de MSE1! Houden onze mannen de beker in Nieuwegein? Neem je hele familie mee en kom het team aanmoedigen!

9 september: tweede oefenwedstrijden + sheetcursus

16 september: start competitie

23 september: seizoenskickoff met dj. Meer informatie volgt zo snel mogelijk

Tot snel in de sporthal!

Het bestuur

Recente berichten