Nesta Agasi: “3×3 EK-kwalificatie leuke ervaring”

NIEUWEGEIN – Nesta Agasi heeft met volle teugen genoten van spelen in Oranje. De small forward van BC New Stars M18, die komend seizoen in Zwolle te bewonderen is, behaalde in het begin van deze maand in het Hongaarse Szolnok met de Nederlandse basketballers onder de 18 jaar 3×3 het EK. Ze werden vijfde.

“Het was mijn eerste officiële internationale toernooi waarop ik tegen andere landen heb gespeeld”, blikt de zeventienjarige Utrechter in gesprek met zijn (voormalige) club terug. “Ik heb de kwalificatieronde voor het EK dan ook gezien als goed leermoment. Ik was benieuwd hoe 3×3 basketbal wordt gespeeld in verschillende landen. Het viel me op dat deze tak van sport over het algemeen veel fysieker is dan we in Nederland zijn gewend. Er worden ook bijna geen aanvallende fouten gemaakt. Daardoor kan een ‘push off’ een groot voordeel zijn bij veel moves.”

De Nederlandse basketballers spelen begin september op het EK in Debrecen; eveneens in Hongarije. België en Tsjechië zijn dan in de groepsfase de tegenstander. Agasi weet nog niet of hij geselecteerd is voor het eindtoernooi. Hij hoopt daar natuurlijk wel op. “Ik heb veel geleerd van de kwalificatieronde en vond het een hele leuke ervaring. Ik zou graag vaker van dit soort toernooien spelen.”

 

Recente berichten