Jeugd New Stars geniet van rolstoelclinic Oranje

“Kun je in het rolstoelbasketbal ook lopen maken?” Het is één van de vragen die international Robin Poggenwisch vrijdag krijgt. De gelouterde guard van het Nederlands mannen rolstoelbasketbalteam geeft een groep jeugdspelers en -speelsters van BC New Stars op enthousiaste en motiverende wijze een clinic. De kinderen weten van geen ophouden in Sportcomplex Merwestein.

Het verhaal van de sporter, tevens buurtsportcoach, maakt indruk op de jonge spelers en speelsters. Die vinden het bijzonder en knap dat hij kan basketballen terwijl hij in een rolstoel zit. Wat is dat lastig: sturen en dan ook nog eens dribbelen. Het gaat steeds beter en na een paar rondjes krijgen de kinderen het sturen onder de knie. Dribbelen en overspelen gaat steeds beter, maar is een echte uitdaging. Laat staan scoren.

“Robin, nu jij tegen de rest”, zegt bondscoach Cees van Rootselaar van de rolstoelbasketballers, die ook even komt kijken. Dat laten de kinderen zich geen twee keer zeggen. Dat hij in zijn eentje meer dan tien spelers de baas kan.. ach. ”Waar zijn jullie dan?”, roept Poggenwisch. Om vervolgens al slalommend de kinderen te passeren. Het uur vliegt voorbij. Uiteraard gaan de New Stars-kids na afloop nog een balletje schieten, maar dan zonder rolstoel. Wat ze er van vonden? ”Veel te kort, we kunnen nog wel twee uur”, klinkt het volmondig. Wordt vast vervolgd.

Recente berichten