COVID-19-update: coronaregels BC New Stars 29 januari

De tweede seizoenshelft start in het weekend van 29 januari. BC New Stars hanteert uiteraard nog steeds de Corona-richtlijnen van de regering, waarbij rekening wordt gehouden met de sportspecifieke interpretatie door het NOC*NSF en de basketbalspecifieke invulling van de NBB.

Coronatoegangsbewijs tijdens wedstrijden
Één van de verplichtingen bij het betreden van onze sporthal is het tonen van een coronatoegangsbewijs vanaf achttien jaar. De controle vindt plaats bij de ingang van sporthal de Waterlelie. BC New Stars houdt zich vanzelfsprekend, net als de andere basketbalclubs, aan de richtlijnen rondom het coronabeleid. Dat is onze maatschappelijke rol als vereniging. We hebben als BC New Stars een neutrale positie ten aanzien van het beleid.

Een coronatoegangsbewijs is niet verplicht voor vrijwilligers of personen die beroeps- of bedrijfsmatig werkzaamheden verrichten op de sportlocatie. Dit betekent dat zowel betaalde als vrijwilligers geen coronatoegangsbewijs hoeven te laten zien op het moment dat zij een functie voor de sport vervullen in een binnensportlocatie. Zodra zij geen taak meer vervullen, moeten zij de sportlocatie verlaten.

Zonder coronatoegangsbewijs kan gebruik gemaakt worden van de afhaalfunctie in sportkantines.

We hopen dat we op de bijdrage van vrijwilligers kunnen rekenen bij het controleren op het tonen van een coronatoegangsbewijs. Het kader binnen de club is niet groot genoeg om het bestuur bij alle trainingen en wedstrijden te laten controleren. Mocht het op de been brengen van vrijwilligers niet lukken, zullen we helaas genoodzaakt zijn geen toeschouwers meer toe te laten.

Mondkapjes
Mondkapjes zijn in onze sporthal verplicht voor sporters vanaf 13 jaar, behalve tijdens het sporten, in binnenfaciliteiten op buitensportlocaties, zoals kleedkamers en de sportkantines. Mondkapjes zijn ook verplicht voor publiek dat zich door binnensportlocaties verplaatst. Om onderscheid binnen de onder 14-teams te voorkomen, vragen wij alle kinderen van BC New Stars van deze leeftijdsgroep om een mondkapje te dragen.

1,5 meter afstand
Tijdens het sporten is 1,5 meter afstand voor personen vanaf 18 jaar niet verplicht. Na het sporten is 1,5 meter afstand houden wel verplicht. Op de tribune houden supporters 1,5 meter afstand, behalve als de personen tot hetzelfde gezin behoren. Houd u verder aan de basisregels om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Coronatoegangsbewijs tijdens trainingen
Bij trainingen voor spelers boven de 18 jaar geldt het tonen van een coronatoegangsbewijs ook. De controle hierop ligt bij de spelers en trainers zelf. Voor ouders van jeugdteams geldt: wees verstandig. Als je geen bewijs kunt tonen, zet zoon/dochter af, blijf niet tijdens de training en haal zoon/dochter weer op. Eventuele boetes bij controle door gemeenteambtenaren zullen worden verhaald op de overtreder(s).

Tot slot

Aan alle leden het verzoek: blijf sportief. BC New Stars is een vereniging voor en door de leden. In feite zijn we allemaal vrijwilliger. BC New Stars noch het bestuur bedenkt deze regels, we hebben ons er wel met zijn allen aan te houden. Mocht je geen geldig coronatoegangsbewijs kunnen laten zien, blijf dan thuis, zodat de vrijwilliger die bij de ingang checkt of je naar binnen mag ook een leuke dag heeft.

Bestuur BC New Stars

Recente berichten