BC New Stars en Amazone spreken ambitie top vrouwenbasketbal uit

Basketbalverenigingen BC New Stars uit Nieuwegein en Amazone Utrecht Basketball uit Utrecht slaan de handen ineen. Beide clubs hebben de intentie uitgesproken om met het oog op talentontwikkeling in de provincie in de nabije toekomst samen te gaan werken.

BC New Stars en Amazone Utrecht Basketball vinden het belangrijk dat in de provincie Utrecht een representatief en sterk vrouwenteam in de Vrouwen Basketball League speelt en dat er een goede jeugdopleiding op touw wordt gezet. Beide partijen verkennen de komende maanden of en hoe ze door kennis, kader en speelsters uit te wisselen elkaar sterker kunnen maken.

Uiteindelijk moet de stap van spelen op regionaal of landelijk niveau naar spelen van eredivisiebasketbal in de provincie Utrecht kleiner worden voor de speelsters die de ambitie hebben om op het allerhoogste niveau te gaan basketballen.

Amazone Utrecht Basketball bekeek de mogelijkheid om te starten met een vrouwenteam in de Eredivisie Vrouwen Onder 20, maar dat bleek nog te kort dag. BC New Stars MU20 speelt komend seizoen in de Tweede Divisie Vrouwen Onder 22.

Recente berichten