Almer Bremer, nu schitteren in het oranje

Wie zaterdag denkt: wie is toch die lange jongen van twee meter en een paar centimeter, want die ken ik niet, is niet de enige. BC New Stars HS1 heeft sinds het begin van dit kalenderjaar een nieuwe basketballer. Almer Bremer (28) speelt dit weekeinde tegen BV Groningen zijn eerste wedstrijd in Sporthal De Waterlelie.

In aanloop naar zijn vuurdoop in Nieuwegein heeft Almer Bremer eigenlijk maar één – laten we zeggen ‘luxe’ – probleem. Zijn shirt is oranje, zijn broekje oranje met zwart. Normaal gesproken zou hij niet zulke opvallende schoenen dragen, maar nu hij in déze kleuren speelt… “Ik heb een paar oranje in de kast staan”, erkent hij. “Dat heb ik al heel lang niet gedragen. Of ik ze mee ga nemen naar mijn eerste wedstrijd in eigen huis, ik weet het nog niet. Zul je net zien dat het als ik ze thuislaat niet zo best gaat. Dan krijg ik de rest van het seizoen te horen dat ik die oranje schoenen aan moet trekken.”

De 28-jarige speler heeft nog een paar uur de tijd om daar over na te denken. Welke kleur het ook wordt, hij hoopt zichzelf niet vanwege zijn schoenen te kunnen onderscheiden. Bremer is op zoek naar ritme. De student commerciële economie stopte aan het eind van het afgelopen seizoen bij Landslake Lions met als wens stage te gaan lopen in Duitsland. Die ambitie kon in de prullenbak, dus was hij clubloos. Inmiddels heeft hij een alternatieve plaats gevonden, in Zeewolde, en in BC New Stars dus ook een nieuwe basketbalvereniging.

De meeste van zijn ploeggenoten vroegen het zichzelf ook af: wie is die lange jongen eigenlijk? Almer Bremer komt – ja, dat is toeval – uit Almere. Hij speelde daar toen hij jong was ook basketbal, tot hij een jaar of twintig was. Een vervelende knieblessure hield hem drie jaar aan de kant. Na landelijk te hebben gespeeld bij onder meer De Hoppers in Hoorn, onder BC New Stars HS1-coach Etiënne van ‘t Kruys, en vorig seizoen in Landsmeer streek Bremer dus vorige maand neer in Nieuwegein. De eindtwintiger maakte zijn meters op een behoorlijk niveau.

Met Sherwin Demei speelde hij bij Hoorn. Bob Stel, de captain van BC New Stars HS1, kende hij tot voor kort alleen als tegenstander. Van ‘t Kruys had in het begin van het seizoen al gevraagd of Bremer naar Nieuwegein wilde komen. Toen ging dat dus niet, vanwege zijn studiewens in Duitsland. Begin januari kon de basketballer alsnog aansluiten. Vorige week, in de verloren wedstrijd tegen Leiden, maakte hij zijn debuut. De korte samenvatting? “Roestig”, grijnst hij. “Ik speelde in mijn eerste wedstrijd nog niet de sterren van de hemel. Ik hoop stukje bij beetje meer in shape te komen.”

Een extra speler komt BC New Stars HS1 niet zo slecht uit. De ploeg is wisselvallig. Het team doet vaak heel aardig mee, maar op het laatste moment gaat het dan toch mis. Zaterdag tegen BV Groningen moet iedereen zijn niveau halen, anders wordt het erg lastig om de zege in eigen huis te houden. “We hebben hard gewerkt deze week”, zegt Bremer, die met zijn lengte hoopt in de post voor wat gevaar te kunnen zorgen en verdedigende rebounds hoopt te verzilveren.

Wat hij precies kan verwachten van BV Groningen, dat weet hij niet. “Teams uit Groningen staan bekend om twee dingen”, meent hij. “Één: ze hebben goede schutters, twee: ze blijven maar gaan. Ik denk dat beide ploegen aan de bak moeten.” De wedstrijd in Sporthal De Waterlelie begint zaterdag om 16.00 uur. BC New Stars MU18 is in de rust Team van de Week. “Dus verwacht ik een boel support tijdens de game”, zegt Bremer. Dan zal hij op zijn beurt ook zijn uiterste best doen voor zijn team. Of hij nou zijn oranje schoenen uit de kast heeft gehaald of niet.

Recente berichten
jumboactie