Zweetdruppels mooie voorbode voor enthousiast JU16-2

Moe, bezweet en voldaan slaan de ouders van de spelers van New Stars JU16-2 hun handen tegen elkaar. Nu ze woensdag van dichtbij hebben gezien hoe leuk hun kinderen het vinden om met elkaar te basketballen, kunnen ze vol vertouwen vooruit kijken naar de openingswedstrijd van zaterdag tegen Leerdam.

De jongens zelf hebben er ook zin in. Wat een leuk team is dat JU16-2. Sommige spelers zijn zo fanatiek dat ze ongeveer elke dag trainen, anderen, net nieuw, laten in hun eerste weken zien dat ze erg graag willen leren. Elke basketballer doet op zijn manier zijn best voor het team. Samen proberen de spelers het maximale uit zichzelf en elkaar te halen. Soms betekent dat hele moeilijke trucjes bedenken in de middencirkel. Die zijn soms zó lastig, dat de coach bijna over zijn eigen veters struikelt. Een andere keer pakken de spelers zelf het tactiekbord om te bedenken hoe het best gespeeld kan worden.

Na drie weken trainen, heeft iedereen zin in de eerste wedstrijd van het seizoen. De shirts en broekjes liggen al klaar, de wedstrijdballen zijn opgepompt. De coach is er ook helemaal klaar voor. Die vergeet in ieder geval zaterdag zijn sleutels niet. Ook hoeft hij niet meer het adres van Sporthal De Waterlelie in te toetsen in zijn gps. Tja, Nieuwegein is toch wat anders dan Noord-Brabant.

Natuurlijk wil JU16-2 winnen van Leerdam. Of het lukt? Niemand die het kan voorspellen. De tegenstander is nog een onbekende voor het team. In ieder geval heeft iedereen beloofd zijn best te gaan doen en dat is het begin. Ze hebben afgesproken dat plezier maken voorop staat en dat het leuk is als iedereen veel minuten maakt.

Hoe je moet winnen, hebben ze al één keer laten zien. Het talentvolle en leuk basketballende MU16 werd na een spannende wedstrijd verslagen. Hoe om te gaan met een nederlaag, weten de jongens ook al. Het wel heel sterke JU16-1 was oppermachtig. Zo oppermachtig dat JU16-2 de score al vergeten is. Iets met heel veel tegen iets minder veel, in ieder geval.

En de laatste oefenwedstrijd tegen de ouders? Ach. Meedoen was woensdag belangrijker dan winnen. Aan de zweetdruppels op de gezichten van de vaders, moeders en de coach van MU16 te zien, hebben de jongens het in ieder geval erg goed gedaan.

Recente berichten