Scheidsrechterscursus M18, V18 en V22

BC New Stars krijgt op termijn de beschikking over een aantal nieuwe scheidsrechters. Om het niveau van de clubarbiters te verhogen en omdat het handig is om extra jongens en meiden te hebben die de fluit kunnen hanteren, organiseert de vereniging een interne BS2-cursus. Degenen die slagen, krijgen een BS2-diploma. Dat ging vroeger door het leven als het F-diploma. Alle jeugdleden van de onder 18 en onder 22 zullen verplicht deelnemen aan deze cursus.

Hoe werkt dat, een BS2-diploma halen?

Meedoen aan een BS2-cursus mag alleen als je in het bezit bent van je spelregelbewijs. Daarom hebben inmiddels – bijna – alle spelers en speelsters van BC New Stars M18, V18 en V22 inlogcodes gekregen. Ze kunnen nu zo snel mogelijk proberen te bewijzen dat ze de spelregels kennen. Spelregelbewijzen zijn te behalen via Basketball Masters .

Nadat de spelers en speelsters hun spelregelbewijs hebben behaald, doen ze mee aan twee workshops. Deze staan onder leiding van scheidsrechters met een hoger diploma dan de BS2. De praktijkopleiders zijn Harry Schokker en Yermo Abrahams. De workshops worden gegeven op maandag 16 oktober vanaf 19.00 uur in de Wijkersloot en op dinsdag 17 oktober om 19.00 uur in De Waterlelie. Dat betekent dat alle trainingen die avond in de hal geen doorgang kunnen vinden. Nadat de workshops afgerond zijn, fluiten de cursisten op nader te bepalen data twee oefenwedstrijden. De cursus wordt afgerond met een examenwedstrijd, de proeve van bekwaamheid.

Uiteraard is het voor jeugdspelers die al een BS2-diploma of hoger hebben, geen vereiste om deel te nemen aan de cursus. Mocht je als trainer, coach, teammanager of ouder ook een cursus willen volgen, is dat mogelijk. Stuur dan zo snel mogelijk een mailtje naar technischecommissie@bcnewstars.nl met het verzoek om meer informatie.

De kosten voor de cursus komen op naam van BC New Stars.

Meer informatie voor de cursisten en voor de praktijkopleiders is te vinden op de site van de NBB, bij BS2. Of klik hier.

Wij wensen alle cursisten alvast veel plezier en veel succes toe!

Bestuur BC New Stars

Recente berichten