Nieuwe voorzitter Dave Conrad: “BC New Stars voelt als thuiskomen”

Dave Conrad (26) werd op de Algemene Leden Vergadering (ALV) van dinsdag 3 mei benoemd tot voorzitter van BC New Stars. De in Nieuwegein geboren sportmarketeer wil bij de basketbalclub jong en oud, jongen en meisje, talenten en minder getalenteerde sporters met elkaar verbinden.

Waarom ben je voorzitter geworden?
“Ik ken Etiënne van ’t Kruys, het hoofd van de technische commissie, goed. We hebben allebei een visie op de functie van basketbal en de sportvereniging. Ik ben sportmarketeer en vind dat in veel gevallen niet het maximale uit een basketbalclub wordt gehaald. Etiënne en ik hadden een idee over hoe je jeugd moet trainen en hoe een club op wordt gebouwd. We kunnen met de plannen die hij en ik hebben BC New Stars en het basketbal in Nieuwegein groter maken. Dat is voor mij een mooie uitdaging.

Etiënne zei me een paar weken geleden dat deze rol bij me zou passen. Iemand van 26 jaar is misschien een beetje jong om voorzitter te zijn, was mijn eerste gedachte. Maar, waarom niet, zei ik uiteindelijk tegen mezelf. Wat betekent leeftijd? Ik ben iemand die wil verbinden en met mensen samen wil werken. Dat kan bij BC New Stars. Laten we met zijn allen lekker aan de slag gaan.”

Hoe ga je de rol als voorzitter invullen?
“We moeten samen BC New Stars sterker maken. Ik ga niet in mijn eentje de kar trekken. Gelukkig heeft de club veel energieke leden. Denk bijvoorbeeld aan de trainers en de vrijwilligers. Met een aantal personen gaan we bouwen en kijken wat het beste is voor onze basketbal(st)ers. Ik ken veel mensen die al wat ouder zijn en een boel jongere sporters. Wie zijn of haar naam of gezicht me nog niets zegt, wil ik zo snel mogelijk leren kennen. Ik zal dan ook vaak in de hal zijn om te kijken naar wedstrijden en me bemoeien met trainingen. Ik blijf een basketballer en heb door mijn ervaringen in de Eredivisie en bij Oranje de nodige kennis. Die wil ik graag delen.”

Wat heb je met BC New Stars?
“New Stars is de club waarbij ik op achtjarige leeftijd ben begonnen. Sporten was leuk. Ik had voor meerdere sporten een beetje talent. Mijn trainers zeiden dat ik in basketbal best goed was. Joke Volders, Ruben Feller, Robbie Piarelal en Rob Brand hebben me op jonge leeftijd beter gemaakt. Ik heb uiteindelijk in de Eredivisie gespeeld, heb die competitie winnend afgesloten en ben twee keer bekerwinnaar geworden. Mijn basistechniek is bij New Stars gelegd. Elke keer dat ik in de hal ben, voelt dat als thuiskomen.”

Wat verwacht je van het nieuwe seizoen?
“We gaan met een nieuw systeem aan de slag, waarbij talentontwikkeling voor iedereen centraal staat. Daarbij kijken we vooral naar het kind. Goed of slecht, jong of oud, jongen of meisje, iedereen in de regio kan bij ons sporten en beter worden op zijn eigen tempo. We gaan het dus anders doen dan iedereen gewend is. Dat zal wennen zijn, maar ik verwacht dat iedereen over een tijdje erg enthousiast is. Met de vele leuke activiteiten die de activiteitencommissie heeft gepland, gaat het een topseizoen worden!”

Ga je zelf nog basketballen?
“Ik heb als speler van HS1 afgelopen seizoen een knieblessure opgelopen. Basketballen zit er over een paar jaar misschien weer in. Ik heb op dit moment geen kruisband en moet geopereerd worden. Dat is nu geen goed idee, omdat ze al zo vaak aan mijn knie hebben gezeten. Misschien kan ik, als het van de dokter en fysiotherapeut mag, met de brace die ik draag af en toe een balletje gooien. Dat is niet het belangrijkste. Ik wil graag mijn steentje bijdragen aan New Stars. Dat is waar het om gaat.”

Recente berichten