Speler van de week: Niels Ouwerkerk

Naam: Niels Ouwerkerk
Leeftijd: 15
Team: U16-1
Coaches: Jurrien, Justin, Dave en Etiënne

Hoe ben je bij basketball terecht gekomen?
Mijn vader zat op basketball. Dus ik ben vanaf kleins af aan al mee geweest naar wedstrijden. Daarnaast was ik altijd al bezig met een balletje gooien. Dat vond ik leuk, dus toen ik de leeftijd ervoor kreeg ben ik zelf ook gaan basketballen.

Hoe oud was je toen je op basketball ging en in welk team zat je?
Een jaar of 7 of 8. Ik ben begonnen in onder 10 en toen werden de trainingen gegeven door de vader van Stephon McDonald, Gordon McDonald. Daarna kwam ik bij Tim Keegstra terecht.

Wie is je favoriete trainer en waarom was dat je favoriet?
Ik heb niet echt een favoriet. Ik leer bij elke trainer iets anders en nieuws waardoor ik mijn spel vooruit gaat en ik beter kan worden.

Wat is je favoriete basketball team?
Ik ben een groot fan van San Antonio, want zij laten zien wat echt team basketball is. Het geven van een extra pass bijvoorbeeld, i.p.v. nadruk op individuele spelers.

Wie is je favoriete basketballer?
Mijn favoriete basketballer die op dit moment speelt is Stephen Curry, omdat hij echt het beste schot heeft en nu de beste speler is in de NBA vind ik. En van vroeger, Michael Jordan en Kobe Bryant.

Mooiste moment bij New Stars?
Het mooiste moment is pas nog gebeurd, namelijk dat het mogelijk is gemaakt voor ons als team om een internationaal toernooi te spelen.


Wil jij iemand opgeven als speler van de week? Stuur je bericht naar redactie@bcnewstars.nl

Recente berichten