Meedoen met sport (Basketball!), cultuur en recreatie in je eigen omgeving, laagdrempelig en met veel keuzemogelijkheden?

Voor Nieuwegeiners met een laag inkomen wordt dat binnenkort eenvoudiger en goedkoper met de invoering van de Nieuwegein Stadspas. Op 26 mei besloot de Nieuwegeinse gemeenteraad definitief tot de invoering van deze pas per 1 juli 2016. De Nieuwegein Stadspas is bedoeld voor inwoners van Nieuwegein met inkomen tot 125% van het wettelijk sociaal minimum.

De Nieuwegein Stadspas komt in de plaats van de huidige U-pas. Nieuwegeiners die nu een U-pas hebben, of een bijstandsuitkering van WIL, krijgen de pas in de tweede helft van juni automatisch toegezonden. Wie niet behoort tot een van deze groepen maar wel voldoet aan de voorwaarden, kan de pas aanvragen. U heeft daarvoor een DigiD nodig. Kunt u niet digitaal een aanvraag doen? Dan kunt u persoonlijk langskomen bij WIL op de eerste etage van het Stadshuis. Dat kan op maandagmiddag van 13.30-15.30 uur of woensdagochtend van 9.30-11.30 uur. U kunt ook op een ander tijdstip een afspraak maken. Neemt u dan telefonisch contact op met WIL via telefoonnummer (030) 70 22 300 tussen 8.30 en 17.00 uur.

Aanvragen? https://www.nieuwegeinstadspas.nl/aanvragen

Meer informatie? https://www.nieuwegeinstadspas.nl/faq

Recente berichten