Leuk! Gratis scheidsrechterscursus voor ouders

BC New Stars organiseert ook dit seizoen een scheidsrechterscursus voor alle spelers uit de M18 en M20. Nieuw is dat we deze keer ook enthousiaste ouders, van welk team dan ook, van harte uitnodigen om deel te nemen!

Lijkt het u leuk om in het weekend een jeugdwedstrijd te fluiten, van onze onder 10 of onder 12? Of wilt u de cursus doen om de regels beter te leren? Misschien heeft u wel verborgen talenten, of stiekem altijd ambitie gehad om op hoog niveau basketbalwedstrijden te fluiten. Zet dan nu de eerste stap! Wij zorgen voor goede begeleiding tijdens het gehele traject.

Wat kunt u verwachten van de cursus?

De cursus bestaat uit drie onderdelen:

  • Twee workshops: Arbitragetechniek (het fluiten zelf) en Leiderschap & Sportiviteit (houding op het veld)
  • Twee oefenwedstrijden, samen met een ervaren scheidsrechter
  • Een examenwedstrijd, samen met een ervaren scheidsrechter

Hoe veel tijd gaat u dat kosten?

De workshops worden niet op dezelfde avond gehouden, maar volgen wel snel na elkaar. We onderzoeken de mogelijkheden in oktober te starten. Beide bijeenkomsten duren gemiddeld tussen de anderhalf en tweeënhalf uur, met halverwege een korte pauze. De oefenwedstrijden en examenwedstrijd zijn in goed overleg in te plannen. Ervaren scheidsrechter Harry Schokker en de talentvolle scheidsrechter Yermo Abrahams zullen de cursus begeleiden.

Voorwaarden om deel te nemen:

  • in het bezit van het theoriecertificaat (na aanmelding voor de cursus ontvangt u een link om via internet uw ’theorie-examen’ te doen)
  • lid van BC New Stars (u kunt zich na nader bericht over de cursus inschrijven als lid)
  • enthousiast zijn om te fluiten en om te leren fluiten

De kosten voor het examen komen op naam van BC New Stars, de workshops zijn gratis te bezoeken.

Als u interesse heeft – leuk! – kunt u dat kenbaar maken bij onze technische commissie: technischecommissie@bcnewstars.nl

Recente berichten
alv-2018