Jorne Snabilie: “Met HS1 stunten tegen Grasshoppers”

De Hoppers is verslagen, nu wacht met Grasshoppers de volgende tegenstander in de promotiedivisie. Dat mag dan qua naam een beetje op elkaar lijken, BC New Stars HS1 moet zaterdag alle zeilen bijzetten, voorspelt Jorne Snabilie (31). Het duel met één van de kampioenskandidaten begint om 16.00 uur en wordt gespeeld in Sporthal De Waterlelie in Nieuwegein.

Na de mooie overwinning op De Hoppers begint voor BC New Stars dit weekeinde het echte werk. Want, zo weet aanwinst Jorne Snabilie, niet alle ploegen zijn van hetzelfde kaliber als de basketballers uit Hoorn. “We zullen absoluut tegenstanders treffen die meer weerstand bieden dan De Hoppers heeft gedaan”, merkt hij op. “Grasshoppers is er daar één van. Onze eerstvolgende wedstrijd is een mooi meetmoment om te kijken waar we staan.”

Tot nu toe verloopt het volgens verwachting bij BC New Stars. Het team deed het tegen De Hoppers de eerste twee kwarten naar behoren. “Daarna sloeg bij ons de vermoeidheid toe”, meent Snabilie. “Conditioneel zullen we nog wat stapjes moeten maken. Nu kwamen we er mee weg dat we eigenlijk nog niet fit zijn. Ik vind dat we slim hebben gespeeld en toe hebben geslagen op de momenten dat het kon.”

De 31-jarige inwoner van Utrecht wil zijn ploeggenoten graag helpen nóg wat slimmer te worden. Hij speelde tot voor kort bij Cangeroes en heeft dus al jaren in de promotiedivisie gespeeld. Op zijn c.v. staan ook clubs als Eiffeltowers, Leiden en Rotterdam. “Ik ben een creatieve speler, die zijn team op sleeptouw kan nemen”, omschrijft hij zichzelf. “Als ik structureel goede wedstrijden speel en het team naar een hoger niveau kan helpen, ben ik heel tevreden. Ik kan de jongens helpen met mijn ervaring, door leiding te nemen, maar ook door meer de rol van scorer te vervullen dan dat ik deed bij Cangeroes.”

Van die punten heeft BC New Stars er zaterdag tegen Grasshoppers waarschijnlijk een boel nodig. Anders gaat de tegenstander met de overwinning aan de haal. Het valt sowieso te verwachten dat de bezoekers winnen, maar opgeven, dat doet Snabilie – die omdat hij last heeft van zijn kuit misschien niet kan spelen tegen Grashoppers – nooit. “Ik háát verliezen”, zegt hij met nadruk. “We moeten er alles aan doen om te proberen onze tweede zege op rij te boeken. Het kan wel, maar dan moeten we écht top zijn, eigenlijk nog meer dan dat. Als we hun grote jongens kunnen stoppen, maken we een kans.”

Van die big guys hoopt Snabilie er op korte termijn eentje te mogen verwelkomen in Nieuwegein, als toevoeging op de selectie van HS1. “Dan zouden we er zowel in kwaliteit als in de breedte op vooruit gaan”, meent hij. Met de spelers die er nu zijn, gaat BC New Stars proberen het sterke Grashoppers af te stoppen. De tegenstander van zaterdag heeft veel ervaren basketballers. “Onder hen is een aantal jongens dat niet zou misstaan in de Eredivisie”, vindt Snabilie.

”Voor zo ver ik weet, willen ze kampioen worden. Het is duidelijk dat zij favoriet zijn om van ons te winnen. Als wij de punten pakken, zou dat een enorme stunt zijn.” De in Houten geboren speler hoopt in ieder geval dat veel supporters hem en zijn ploeggenoten komen aanmoedigen tijdens hun eerste competitiewedstrijd in Sporthal De Waterlelie. “We willen de mensen uit Nieuwegein en omstreken overtuigen hoe leuk het kan zijn om topbasketball te zien.”

Recente berichten
sponsorclub