Het eindfeest, wat een dag!

Neem meer dan 300 basketballliefhebbers, veel vlees, een dj, een feestavond en leuke basketbalactiviteiten en je krijgt… een zeer geslaagde seizoensafsluiting! Bij BC New Stars werd zaterdag gestuiterd tot in de vroege uren van de zondagochtend. Sporthal de Waterlelie in Nieuwegein ademde basketball.

Aanvang: 15.30 uur, staat op de programmaposter voor de laatste officiële dag van het seizoen. Toch heeft de kleine wijzer van de klok de drie nog niet aangetikt als de eerste nieuwsgierige oogjes al vanuit de kantine de zaal in loeren. Oeps, Ilyas Temel uit de JU12 heeft zich een uur vergist in de tijd. Maar, geen nood. Heeft hij meteen een goed excuus om alvast een balletje te gooien.

De speelsters van DS2 maken een paar honderd meter verderop hun spieren los. Achter elkaar vliegen de ballen met een mooie boog in het netje. De tafel en stoelen passen nog net in Sporthal Wijkersloot, voor de gelegenheid omgetoverd tot wedstrijdhal. De fanatieke dames spelen om 15.00 uur nog in competitieverband, voordat ze zich melden voor de spectaculaire seizoensafsluiting in de Waterlelie.

Twee paar vuisten bonken met harde slagen op de deur. De klink geeft niet mee. Helaas. Op slot. Waar is de sleutel van de kleedkamer? Tegenstander Hoofddorp heeft het hok van de HS1 van New Stars in gebruik genomen. Op de tribune is het naar links en rechts schuifelen begonnen. Voorverwarmde zitplaatsen verwisselen van eigenaar. Laatkomers leggen hun hoofd in hun nek om verder te kunnen kijken. Helemaal achteraan is misschien nog een klein gaatje.

De jeugd heeft de toekomst, zeggen ze wel eens. In het geval van BC New Stars is dat zeker waar. De jonge Tom Kloeck, Gijs Willems en Chayren Zimmerman spelen mee met HS1 en doen dat prima. “I’m the captain”, schalt door de speaker van de DJ als Kloeck er simpel twee punten bij zet op het scorebord. De spelers op de bank springen zo hoog op als ze kunnen en de vele applaudisserende handen op de tribune maken een boel kabaal.

Coach Damy drukt in het ballenhok op het witte knopje met de letter C. De baskets zoeven omlaag, zodat ook de spelers van de U10 en U12 de bal er in kunnen krijgen. Tien minuten lang dribbelen, passen en schieten ze alsof hun leven er van af hangt. Dan mogen de HS1 weer, die de wedstrijd tegen Hoofddorp uiteindelijk winnen. Feest!

Soepel laat Melissa van Schaik van DS1 zich van de tribune glijden. Nu is het haar beurt, samen met Floris van Bladel en Jorn Dondorp van JU14, Isa Klever en Afanaisa Ravenberg van MU16 en nog vele anderen om de All-Star Game te spelen. Team Wit staat onder leiding van Coach Jill, team Zwart wordt begeleid door coach Jurriën. Mede dankzij vijf rake tweepunters van Martijn Melchers van JU16 lijkt wit te winnen. Het blijft lang spannend, ook omdat Nouscha Alli van MU12 makkelijk blijkt te kunnen scoren voor team zwart. Wit wint. Of was het toch zwart? Niemand die het weet.

Coach Angela verschijnt in de middencirkel. Coach Harry heeft de microfoon getest en spreekt met luide stem het kampioensteam MU12 toe. Het gejuich moet tot buiten de sporthal te horen zijn als de meisjes hun bloemen en medailles laten zien aan het publiek. Ook de mannen van coach Maarten (JU16-2) en coaches Jurriën en Justin (JU16-1) worden gehuldigd. Tot slot zijn er bloemen voor coach Harry zelf en zijn meiden van MU18.

Ondertussen hobbelt coach Esmée van de bar naar de hal, naar de tribune en weer terug. Mede dankzij haar, de andere leden van de activiteitencommissie en de overige fantastische vrijwilligers loopt alles op rolletjes. Vanuit de kantine is te zien hoe de rook van de barbecue in grote slierten omhoog stijgt. Even is er paniek als het brandalarm met hoge tonen door de gang schalt. Gelukkig is er niets aan de hand. De één meter 97 (of één meter 98) lange Niek van Rossum komt bij zijn aan de spiesjes draaiende vader vragen om zijn zevende bord met eten. Gelukkig kunnen alle 135 magen ruim worden gevuld.

Coach Justin zet zijn koptelefoon op zijn oren. In de late uurtjes is hij de DJ. Kids stuiteren, met een bal van sponsor Burned Basketbal, van zichzelf of uit het materialenhok, enthousiast over het veld. Het is al een uur of elf, maar jong en oud, jongen en meisje, heeft deze zaterdag geen oog voor de kleine of grote wijzer. Een half uur later zijn alleen de wat oudere leden over. Thomas en Daniël Veenhoven maken het samen met Mark en Marijn van HS1, Esmée en een aantal leden van ‘de oude garde’ wel erg laat. Het is pas vier uur als zij de deur achter zich dicht doen. Een paar uur later wordt de kleine Jamie van Bruck (8) al weer wakker met de woorden: “Papa, ik kan niet geloven dat het al voorbij is. Ik vond het zo ontzettend leuk gisteren.” En zij niet alleen.

BC New Stars bedankt haar sponsoren Movinmotion Design, Burned, TechnoTelematica, Speciaalbakkerij Van der Grijn,  Hotel Herrloh Winterberg, Vrumona en Baars Bloemsierkunst!

Bekijk de foto’s van het eindfeest op de fotopagina.

Zet de volgende data alvast in je agenda.

  • Zaterdag 3 september 2016 organiseren we een spectaculair openingsfeest!
  • Op 17, 18 en 19 augustus gaan we met alle jeugdleden van New Stars op kamp naar Camping ’t Boerenerf (bij het Henschotermeer) in Woudenberg! Informatie over de activiteiten, de kosten en de mogelijkheid tot inschrijving volgt op korte termijn.
TechnoTelematica
Movinmotion
Hotel-Herrloh
Burned
Bakkerij-van-der-grijn
Baars
Vrumona
Recente berichten