Coronaregels BC New Stars 6 november 2021

Beste leden, ouders, verzorgers en bezoekers,

Met ingang van zaterdag 6 november controleert ook BC New Stars volwassenen op het tonen van een coronatoegangsbewijs. Dit gebeurt voor aanvang van de trainingen en de wedstrijden. De controle vindt plaats bij de ingang van sporthal de Waterlelie.

Afgelopen zondag, 7 november, hebben we tijdens onze thuiswedstrijden in de Waterlelie conform de Corona-richtlijnen van de regering, rekening houdend met de sportspecifieke interpretatie door het NOC*NSF en de basketbalspecifieke invulling van de NBB, voor het eerst gecontroleerd. Dit is geheel zonder problemen verlopen. Sterker nog: het werd als positief ervaren.

BC New Stars houdt zich vanzelfsprekend, net als de andere basketbalclubs, aan de richtlijnen. Dat is onze maatschappelijke rol als vereniging. We hebben als BC New Stars een neutrale positie ten aanzien van het beleid.

Deze week spreken we met al onze teams om de controle ook de komende periode te kunnen waarborgen. We hopen dat we op de bijdrage van vrijwilligers kunnen rekenen. Het kader binnen de club is niet groot genoeg om het bestuur bij alle trainingen en wedstrijden te laten controleren. Mocht het op de been brengen van vrijwilligers niet lukken, zullen we helaas genoodzaakt zijn geen toeschouwers meer toe te laten.

Bij trainingen voor spelers boven de 18 jaar geldt het tonen van een coronatoegangsbewijs ook. De controle hierop ligt bij de spelers en trainers zelf. Voor ouders van jeugdteams geldt: wees verstandig. Als je geen bewijs kunt tonen, zet zoon/dochter af, blijf niet tijdens de training en haal zoon/dochter weer op.

Eventuele boetes bij controle door gemeenteambtenaren zullen worden verhaald op de overtreder(s).

Aan alle leden het verzoek: blijf sportief. BC New Stars is een vereniging voor en door de leden. In feite zijn we allemaal vrijwilliger. BC New Stars noch het bestuur bedenkt deze regels, we hebben ons er wel met zijn allen aan te houden. Mocht je geen geldig coronatoegangsbewijs kunnen laten zien, blijf dan thuis, zodat de vrijwilliger die bij de ingang checkt of je naar binnen mag ook een leuke dag heeft.

Bestuur BC New Stars

Recente berichten