Anouk Tijssen erelid BC New Stars

Het bestuur van BC New Stars heeft Anouk Tijssen, die 24 mei vijftig jaar is geworden, benoemd tot erelid. De oud-basketbalster werd op haar veertiende lid van de club en bleef dat tot vorig seizoen. 

Ze begon bij het team dat toen nog MC2 aspiranten heette. Ze speelde jarenlang met veel plezier, maar kon het niet laten (en vond dat ook belangrijk) diverse nevenfuncties te vervullen bij de club. Denk aan de barcommissie, de organisatie van jaarlijkse feesten, coaching (nooit officieel, meer op invalbasis), het wedstrijdsecretariaat en de scheidsrechterscommissie. Die laatste functie leidde meer dan eens tot sms’jes en appjes naar de halve vereniging, om te vragen of iemand de volgende dag nog even een wedstrijd over wilde nemen. En als er niemand was, ach, dan floot ze zelf wel weer (en zeer verdienstelijk!).

Ook haar functie van sleutelpost mag niet ontbreken in het rijtje met nevenfuncties. Ze kreeg dag en nacht trainers en spelers aan de deur, die sleutels van sporthal De Sluis op kwamen halen of in kwamen leveren. Uitslapen was er niet bij. En als dan de laatste wedstrijd in het weekend gespeeld was en ze dacht eindelijk rustig thuis op de bank te kunnen zitten, moesten de wedstrijdformulieren nog verstuurd worden naar de bond. Er zijn heel wat postzegels versleten, toen de mogelijkheid nog niet bestond het formulier per mail of digitaal in te leveren. En wie reed last minute wel even zelf naar het bondsgebouw als een formulier niet op tijd in haar bezit was? Juist.

Of zoals ze het zelf zou zeggen: ,,Het is een leuke tijd geweest.”

Bedankt Anouk. Het ga je goed.

Bestuur BC New Stars

Recente berichten